Dutch Green Building Week

De Dutch Green Building Week is een initiatief van de Dutch Green Building Council (DGBC) en beleeft dit jaar zijn vijfde editie. De week vindt plaats van 21 tot en met 25 september en zet een aantal klimaatvriendelijke initiatieven in de bouwwereld in de spotlights.

Het thema is dit jaar Groene Uitdaging. “We willen vanzelfsprekendheid creëren met betrekking tot duurzaamheid in de bouw, en meer specifiek in duurzame renovatie. De oplossingen bestaan al. De vraag is: hoe passen we ze toe? Er bestaat nog steeds koudwatervrees en de gedachte dat duurzaam vooral staat voor duur. DGBC wil tonen dat duurzaamheid in de bouw essentieel is. In totaal zijn er meer dan 60 activiteiten”, vertelt Daan van Vliet, DGBC-voorzitter. Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, is een van de sprekers.

Drie interessante sprekers vanuit Daan van Vliet (voorzitter DGBC):

  • Alberto Cayuela. Hij is directeur van het Centre for Interactive Research on Sustainability (CIRS) aan The University van British Columbia in Canada. Hij vertelt over de groene stappen die in dit land al zijn gezet in de bouw.
  • Jan Jonker. Hij is hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Radboud Universiteit Nijmegen en toont met verschillende businessmodellen aan hoe duurzame bouw er in de praktijk uit kan zien.
  • Zaanstads wethouder duurzaamheid Dick Emmer. Hij geeft in zijn lezing nadere uitleg over hoe de gemeente verduurzaming doorvoert in haar vastgoedportefeuille.

Meer weten over de Dutch Green Building Week? Kijk op www.dgbw.nl

Meer ontwikkelingen