Blij met semipermanent kantoor

De zaken gaan goed bij Broekman Breakbulk Terminals. De logistieke dienstverlener in de haven van Rotterdam. Men verwacht de komende jaren meer groei en was daarom ook op zoek naar een nieuwe locatie in de haven.

Geen nieuw gebouw, maar een semi-permanent kantoor, dat in ieder geval geschikt is voor de komende vijf jaar. De zoektocht slaagde. “Het eindresultaat heeft de verwachtingen overtroffen.” zegt Rik Pek, managing director van Broekman Breakbulk Terminals. De zaken gaan goed bij Broekman Breakbulk terminals, de logistieke dienstverlener in de haven van Rotterdam. Broekman Breakbulk Terminals verwacht de komende jaren meer groei en was daarom ook op zoek naar een nieuwe locatie in de haven. Geen nieuw gebouw, maar een semi-permanent kantoor, dat in ieder geval geschikt is voor de komende vijf jaar. De zoektocht slaagde. “Het eindresultaat heeft de verwachtingen overtroffen.” zegt Rik Pek, managing director van Broekman Breakbulk Terminals. “Het was een lang gekoesterde wens om met de nieuwe terminal op één locatie te zetelen. Mooi dat het ook nog in mijn wittebroodsweken gebeurt”, lacht Pek, sinds korte tijd de managing director. Hij begon ooit als management trainee bij Broekman Logistics.

Flexibeliteit

“In de havenlogistiek moet je flexibel zijn. Permanente bouw was geen optie, dan was de investering bijna vier keer zo groot geweest. Het beste voor ons is een semi permanente bouw voor de middellange termijn. Het gebouw moest ergens anders weg, en hij is in vier maanden tijd weer teruggebracht tot nieuwstaat. Het is nu een heel prettig kantoor, bijna niet te onderscheiden van permanente bouw. We beschikken nu over 1350 vierkante meter.” Het nieuwe kantoor is gebouwd op de groei, met de verwachting dat het aantal vrachtwagenbewegingen tot 2020 tot twee of drie maal zal toenemen. “We zouden in een jaar of vijf kunnen verplaatsen. We hebben de interne terminallogistiek aangepast aan de klanten. Dan is flexibiliteit van belang. Door drukverandering op de terminal hebben we de gate weer verplaatst, en wilden we een deel van huisvesting erbij hebben. Alles begint nu aan te trekken. Het zal hard werken worden, zoals altijd, maar we zien de toekomst positief tegemoet.

Eisen

De realisatie van de nieuwe tijdelijke kantoorruimte begon met een bezoek aan een al bestaande unit. “We gingen kijken bij de unit die we eventueel over zouden nemen. Op het eerste gezicht dachten we nog: de deuren zijn de verkeerde kleuren, er zitten gaten in de muur, maar we kregen al snel een impressie te zien hoe het er uit zou zien na de renovatie en daar vertrouwden wij op.” Broekman Breakbulk Terminals had ook aanvullende eisen en daar kon aan worden voldaan.  Zo moesten er minimaal dertig man op kantoor werken, en moest er de mogelijkheid zijn om in de kantine en kleedkamer zo’n honderd man te herbergen, als dat nodig is. Voor Broekman Breakbulk Terminals zijn natte ruimtes, droogruimtes, EHBO ruimtes, een keuken en een grote balie voor de chauffeurs essentieel voor de bedrijfsvoering en daar werd aan voldaan met deze oplossing.

Toekomst

“Met ons nieuwe onderkomen kunnen we ons focussen op de markten die we komende jaren willen bedienen. Dankzij dit mobiele kantoor zijn we op de toekomst voorbereid,” is Pek blij. “Maar het belangrijkst in de samenwerking met Primakabin BV was de openheid en oplossingsgerichtheid. Je komt altijd dingen tegen die je niet verwacht. Zo bleek de indeling voor de natte ruimte niet te voldoen. We hebben samen besloten dit te veranderen. Voor alle werknemers is er voldoende ruimte en iedereen zit bij elkaar. Het gebouw is qua comfort identiek aan een vast gebouw. Alle medewerkers hebben voldoende ruimte. De lagere kosten gaven de doorslag om het zo te doen. Uiteindelijk heeft het eindresultaat de verwachtingen overtroffen.”

Meer ontwikkelingen